ΔΙΑΜΟΝΗ      ΦΑΓΗΤΟ      ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΥ      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΚΡΑΣΟΠΑΝΑΓΙΑ | ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΦΑΒΙΕΡΟΥ | ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
Το Εκκλησάκι της Κρασοπαναγίας
 

Στο Δυτικότερο άκρο της χερσονήσου των Μεθάνων, πιο πέρα από το Βαθύ, στο ακρωτήρι, βρίσκεται το εκκλησάκι  της "Κρασοπαναγιάς", χτισμένο πάνω στα απόκρυμνα βράχια της ακτής, μπροστά σε πολύ βαθιά νερά, που σε κάποια σημεία τους πλησιάζουν τα 150 μέτρα.

Η παράδοση θέλει μπροστα στο ακρωτήρι, ένα καϊκι γεμάτο με βαρέλια από κρασί να έπεσε σε μεγάλη θαλασσοταράχη. Το καΊκι κινδύνευε να τσακιστεί στα απόκρυμνα βράχια, μέσα στη φυρτούνα, και τότε ο έμπορας προσευχήθηκε στην Παναγιά και την παρακάλεσε να σώσει εαυτόν και το καϊκι του και τότε αυτός σαν "τάμα" να χτίσει μια εκκλησία που αντί για νερό θα χρησιμοποιούσε κρασί.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την παράδοση, αφού σώθηκε, έχτισε το εκκλησάκι κάνοντας λάσπη με κρασί. Γι αυτό το λόγο πήρε το όνομά του το εκκλησάκι της Παναγίας και το μέρος που χτίστηκε ονομάστηκε "Κρασοπαναγιά".

Έτσι, τον παλιό καιρό οι Μεθενίτες πιστεύανε πως η Παναγιά φχαριστήθηκε και  για το λόγο αυτό προστάτευε τα αμπέλια της περιοχής που έβγαζαν το εξαιρετικό Μεθενήτικο κρασί.

 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr